27 Haziran 2009 Cumartesi

Mısır Ekmeği


Karadeniz yöresine bu tadı için teşekkür ederim.Mısırı zaten çok severim ama mısırı bu kadar çok yönlü kullanmaları bu kadar lezzetli hallere getirmeleri gerçekten muhteşem.Evimizde en çok sevilen lezzetlerden biridir.özellikle fırından ilk çıktığında taze kaymaklı bir yoğurtla tanıdığım en muhteşem ikiliyi oluştururlar :)

malzemeler:
3 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
önce süt ve yağ çırpılır arkasından bütün malzemeler atılır ve karıştırılır.bir tepsiye karışım alınır (veya kek kalıbı) önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir :) afiyet olsun

2 yorum:

Özlem dedi ki...

Misir ekmeğini çok severim, kimbilir ne lezzetli olmuştur, hele bir de yoğurtla...
ellerine sağlık,
sevgiler

Arzu dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine saglık. Çok güzel gözüküyor.
Bende yapiyorum ama mesela ben yumurta koyuyorum ve karbonat yerine kabatma tozu kullaniyorum.
Birde senin tarifi deneyeyim bakayim.
Ellerine saglık