27 Haziran 2009 Cumartesi

İrmik Helvası


bu öncelikle benim sevgili eşimin severek yediği tatlılardan biridir.özellikle kış aylarında,ramazanda ve kandillerde yemekten sonra evden şu ses hiç eksik olmaz:
-hayatım bi irmik helvası yapsanda yesek??

biz helvayı 2 çeşit yaparız; peynirli ve peynirsiz :)
peynir olarakta gaziantep'in tuzsuz peynirini kullanırım fakat istanbulda bulamadığı için dil peyniri kullanılabilir.

malzemeler:
2 bardak irmik
80 gr tereyağı
2.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su(2 bardak su 2 bardak süt konursa daha güzel olur)
isteğe göre tuzsuz antep fıstığı

Hazırlanışı:
yağ ile fıstığı bir tencerede kavuruyoruz irmiği ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz bu arada şekeri süt ve suyu bir tencerede kaynatıyoruz.bu arada irmik kavrulmuş oluyor.İrmik kavrulunca şerbeti irmiğin üstüne döküyoruz.Kaynatıp dinlenmeye bırakıyoruz.(İsteğe göre dil peyniri sıcakkken tencerenin içine atılır ve erimeye bırakılır)eğer helvayı peynirli yaptıysanız sıcak servis yapınız.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: