9 Temmuz 2009 Perşembe

Yağlı Köfte


Bu köfte gaziantep yöresinin en leziz köftelerinden biri :) ikindi çaylarında veya "hele bir köfte üfeleyek" dediğimiz bir anda acilen yapabileceğimiz pratik çiğköftenin lezzetine yakın harika bir tattır :) nar ekşili domates salatası ve turşu en yakın arkadaşlarıdır :) bugüne kadar yaptığım ikramlarda hep beğeni kazanmıştır.Tavsiye ederim :)

Malzemeler(4 kişilik):
-2 su bardağı ince bulgur
-1 çorba kaşığı dolusu domates salçası(ama yaz aylarında 4-5 adet domates)
-1 çorba kaşığı dolusu biber salçası
-4 diş sarmısak
-3 adet soğan
-isteğe göre tuz
-1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
önce 2 adet soğan küçük küçük doğranır ve yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır.bu arada bulgur yoğurma tepsisine konur küçük küçük doğranmış sarmısaklar,1 adet küçük doğranmış soğan sonra salçalar eklenir :) ama domates salçası yerine rendelenmiş domates koyarsanız daha lezzetli olur :) hepsi birlikte yoğrulur.çiğ köfte kıvamına geldi zaman (yani dişe kıtır kıtır bulgur gelmicek) kavrulmuş soğanlı yağ eklenir.bir miktar ince doğranmış domates ve maydonoz eklenir(ben kullanmadım çünkü kızım maydonoz sevmiyor) güzelce yoğrulur ve çiğ köfte gibi sıkılır :)
Afiyet olsun

4 yorum:

FİLİZ'CE dedi ki...

tam benlik..bayılırım bulgurlu şeylere.nefis gözüküyor..deneyeceklerim arasında ilk sırayı aldı bile.yanlız limon sıkmıyomuyuz içne yada üstüne,özelliği böylemi..ellerine sağlık..sevgiler.

Unknown dedi ki...

özelliği böyle zaten domates çok leziz bi ekşi katıyo ve turşuyla yeniyor zaten :) ama yinede ağız tadınıza göre üstüne sıkabilirsiniz :) ama yakında antep usulu kısır tarifi vereceğim o limonlu yani tam sana göre :)

FİLİZ'CE dedi ki...

köfteyi yaptım ama resimleyemedim,gerçekten çok güzel oldu,tarif için teşekkürler..

Unknown dedi ki...

beyendiğine sevindim afiyet olsun canım