15 Temmuz 2009 Çarşamba

Çilek Reçeli


Reçelsiz bir kahvaltı düşünemem.Yapmayıda yemeyide çok severim.özelliklede rengi kırmızı ve tonları olanlar daha dikkatimi çeker ahududu,çilek,vişne,böğürtlen gibi :)
şimdi geçeyim tarife bu tarif diğer reçel tariflerinden biraz farklı ve daha kolay.Hemde meyveler daha diri kalıyor ve renkleri daha canlı oluyor

Malzemeler:
1 kilo çilek
1.5 kilo şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

önce çilekleri ayıklıyoruz ve yıkıyoruz süzgeçte iyice suyunun süzülmesini bekliyoruz 1.5 kilo şekeri pişireceğimiz tencereye koyuyoruz ve üstüne sekerlerin üstünü 1 parmak geçecek şekilde su koyuyoruz ve kaynatıyoruz bal kıvamına gelince içine meyveleri koyuyoruz 1 taşım kaynatıp kapatıyoruz çileğin suyunu salmasını ve şekeri çekmesi için yapılan bir işlem soğuduktan sonra tekrar 1 taşım kaynatıyoruz limonu döküyoruz ve altını kapatıyoruz :) afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: