15 Temmuz 2009 Çarşamba

Kara Dut Reçeli


Kara dut'un faydaları saymakla bitmez.Burda kara dut deniyor ama antepte adı urmu duttur :) ben bunu özellikle tadının güzelliği yanı sıra ilaç niyetinede yapıyorum özellikle boğaz ağrılarını bire bir onun için bir kavanoz yemelik bir kavonozda kışın ilaç niyetine kaldırıyorum Tadının güzelliğinden çocuklar bunu şuruptan daha kolay içiyor ve faydasını görüyorum tavsiye ederim :) Urmu dut ayrıca ; ağız yaralarına,öksürüğe,bronşite,karaciğere,bademciğe,astıma iyi geliyor ayrıca %90 kan yapıcı özelliği bulunuyor :)
Yapılışı aynı Çilek Reçeli tarifi gibi :) çünkü meyvenin özünü koruması ve tadını kaybetmesin diye öyle yapıyorum.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: